.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Prezentare boema a ciclistilor cu contese si cavaleri ..imbracati baroc, intr-o seara de marti (3 iulie) in "Piata Mare" din Sibiu. In parte de jos: le avem pe contesele ..Brukenthal (fiicelebaronului), iar sus avem o panorama a Sibiuluidin "Turnul Sfatului"si celebra "Piata Mica"..|...Fotografii: .Gabriel Amza (V-Photo Agency) si Sorin Neagu (SportLocal.ro)
██.TRANSILVANIA germanica|Povestea "schöne" ~ Tour de SIBIU. A insemnat o adevarata aventura cu aer medieval si "blazon baroc" pe firma, totul asortat cu o denumire cu staif in dialect local: "RadTour vonHermannstadt", dupa numele de botez al orasului, pus de colonistii sasi ajunsi la anul 1150. Turul a prilejuit in primul rand o incursiune in istoria zonei germanice din Transilvania si redescoperirea celei mai importante personalitati a "Sibiului baroc", baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), un fost guvernator al Transilvaniei habsburgice. . ..^..Traseul a cuprins si o trecere prin epicentru culturii pastorale romanesti din Marginimea Sibiului, unde ciclistii au luat la pedale "10" din cele 18 sate idilice ale ciobanilor din Tara Amlasului. (topul Marginimii - 1. Poiana Sibiului-Jina, 2. Rasinari, 3. Saliste, 4. Tilisca, 5. Sibiel). . ..^..Finish-ul calatoriei a fost reprezentat de intalnirea cu fabulosul taran explorator de secol 19, BadeaCartan la casa memoriala dinCartisoara,loc de unde a inceput si urcusul catre muntii inalti ai Fagarasului (Transfagarasan) pana la 2040 de metri (Balea Lac).Cifre, date statistice si informatii brute despre ce a reprezentat "Tour de Sibiu" 2012 (4-8 iulie).
..^.. Cam acestea au fost "ingredientele" Turului Ciclist al Sibiului o competitie UCI EUROPE TOUR, cu staif, atmosfera si blazon, in care ciclismul a fost cel mai bun pretext de a descoperi orasul inchinat cavalerului si cizmarului Hermann, dar si imprejurimile.
..+.LEGENDA ROMANTATA A INFIINTARII ORASULUI..+.Exista două legende care povestesc despre întemeierea ...orasului Sibiu si sunt legate de Hermann, un cavaler sau un cizmar sas de la anul 1150. Astfel se istoriseste că ...un cavaler pe numit
Hermann a construit prima incintă fortificată la sfârşitul sec.12, undeva intre Piaţa Mică şi ...Piaţa Huet. Hermann cavelerul îşi dispută legenda întemeierii Sibiului cu Hermann cizmarul, care are o alta ...legendă, ce spune, ca un cizmar sas, i-a cerut căpeteniei
locale o bucată de pământ pentru a construi un târg. ...Căpetenia nu l-a
refuzat, dar i-a spus că îi va da atât pământ cât va putea să înconjoare
cu pielea de la una din ...cizmele sale. Cizmarul a
tăiat pielea în fâşii subţiri încât a reuşit să înconjoare o
suprafaţă mare de teren si aşa ...aparut Oraşul
lui Hermann (Hermannstadt).
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Prezentarea echipelor in medievala "Piata Mare din Sibiu ..intr-o atmosfera baroca. Mai jos alaturi de contesa Brukenthal (fiica baronului) si impreuna cu fotograful Gabriel ..Amza (V Photo.Agency)..|...Fotografii Gabriel Amza (V Photo Agency) si Sorin Neagu (SportLocal.ro)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .1.ZIUA 0 - prezentare | Intalnire cu "aer boem" in "PIATA MARE".ATLASSIB. Toata "nebunia" numita Tour de Sibiu a inceput marti spre seara, intr-o lumina difuza (ora 20:00) in Piata Mare, unde a avut loc prezentarea echipelor participante la duel. Evenimentul a starnit efervescenta si culoare in batrana piata medievala, incadrata de "Biserica "Baroca" Catolica, "Turnul Sfatului" si "Palatul Brukenthal". Caldura mare a facut mici victime, intarziind doua echipe, care n-au mai ajuns la prezentare, insa n-a reusit sa strice atmosfera boema din piata si de la terase. . ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .2.ZIUA 1 - prolog | SIBIUL MEDIEVAL - 2.5 km printre monumente.POLISANO. A doua zi a urmat prologul turului desfasurat pe stradutele inguste din centru vechi al Hermannstadt-ului, care a insemnat probabil cea mai spectaculosa zi din punct de vedere al spectatorilor si al fotografilor. In cei 2.5 km de contratimp ciclistii au bifat aproape toate frumusetile Sibiului medieval cu plecare din fata Casei Artelor (Piata Mica) si sosire in fata Bisericii Catolice (Piata Mare):
Piata Mica - Casa Artelor - Muzeul Farmaciei - Turnul Sfatului (panorama) - Podul Minciunilor
Piata Mare - Palatul Brukenthal - Biserica Catolica baroca - Pasajul Scarilor
Piata Huet - Biserica Evanghelica (Sf. Maria) - Casa cu Cariatide - Turnul Archebuzierilor
Castigator dupa 2.5 Km de contratimp s-a incoronat norvegianul Jon Einar BERGSLAND (Oneco Masterhus), care a depasit fara probleme caldura de 35 de grade, spre mirarea sibienilor.
.
.
d
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Prolog de 2.5 km cu arsita mare (35 de grade), pe ..stradutele inguste si pietruite ale.Sibiului medieval |..Sus - Avem plecarea din Piata Mica din fata "Casei Artelor", ..alaturi de "Casa cu Cariatide". Jos - ciclisti si Catedrala Evanghelica "Sf. Maria" din Piata Huet..|.Fotografii: ..SebastianMacovici (fotograful turului), GabrielAmza (V..Photo Agency Timisoara)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .3.ZIUA 2 - Etapa I |NOCRICH - dorf-ul nobilului Brukenthal.AMBIENT. Ziua a treia a inceput cu o trecere a caravanei prin Nocrich, unul din cele 7 scaune sasesti infiintate in jurul anului 1.200 de colonisti germani, locul unde la 1721 s-a nascut baronul Samuel von Brukenthal. Satul are o frumusete stranie si pare sa fi ramas intact de sute ani, casele sasesti fiind aranjate in jurul soselei, langa catedrala luterana fortificata, care desi nu foarte mare, e impozanta. Totul pare lipsit insa de stralucire, majoritatea casele au fatadele "cazute", iar intemeietorii sasii au fost inlocuiti de tigani "gabori" cu palarii mari si negre.
.+.IN VITEZA PE LANGA BISERICILE FORTIFICATE ~ ALTANA.Dupa ce au fost salutati de toata familia Brukenthal la Nocrich, ciclistii au bagat rapid "carbuni" si au trecut in viteza pe langa bisericile fortificate de la Hosman (s-a trecut pe langa), Alţâna, Agnita (centrul fizic al Romaniei - monument), Dealul Frumos, Merghindeal, Cincu si Cincsor (judetul Brasov), ajungand in Marginimea Sibiului la Rasinari. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.TRECERE PRIN RASINARII LUI CIORAN ~ PERLA MARGINIMII.Din satul marilor Cioran (filosof) si Goga (poet) a inceput insa calvarul plutonului, care a trebuit sa urce circa 1.000 de metri spre platoul Paltinisului lasand in urma Rasinarii (12 km de Sibiu) pitoresti cu case traditionale proaspat renovate si extrem de colorate, dar si linia de tramvai (istoric - 1947) care leaga satul de Sibiu (se circula). ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.FINAL LA PALTINIS ~ SERPENTINE MULTE SI 1442 DE METRI.Sfarsitul de etapa de la Paltinis (35 km Sibiu), a consemnat victoria spanionului Victor de la Parte, care a sprintat in ultimii 2 km si s-a imbracat definitiv in "galben"in aventuta sibiana. Serpentinele spectaculoase si munti verzi al Cindrelului au meritat toata "distractia" ciclistilor pana sus in statiune (1.400 m), unde brazii, aerul curat, turmele de oi si cohorta de pensiuni si carciumi i-au reincarcat pe rutieri. ~ Casa filosofului Constantin Noica. .
,,,
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Sus avem: panorama satului Cincu (judet Brasov) si ..biserica fortificata din Merghindeal. In centru familia Brukenthal la Paltinis si urcare in statiune cu poieni alpine si ..paduri de brazi. Jos premierea lui Victor de la Parte si a castigatorilor de la King of the Mountain (amatori)..|...Fotografii: SebastianMacovici (fotograful turului), GabrielAmza (V..Photo Agency) si Vlad Pahontu.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .4.ZIUA 3 - Etapa II |CISNADIA germanica si turnul Walpurgai.GAZETA SPORTURILOR. In a treia zi, vremea a inceput sa joace feste, iar cei 10 km de contratimp pe echipe dintre Cisnadie si Muzeul Satului (Sibiu), via Cisnadioara au stat sub semnul norilor. Plecarea din centrul vechiului Heltau (Cisnadie) a insemnat mai ales o trecere prin istorie, Catedrala Evanghelica fortificata Sf. Walpurga (1349) cu turnul sau de 59 de metri sicasele colorate sasesti aliniate in dreapta si in stanga soselei, dand senzatia de pamant german.
.+.INTALNIRE CU CISNADIOARA ~ CETATEA DIN DEAL.Traseul ciclistilor a continuat prin Cisnadioara (5 km distanta), un sat de boem de la poalele Muntilor Cindrel cu case sasesti, pensiuni si oameni cu stare, veghiat de pe deal de o minunata catedrala-cetate (Sf. Mihail) construita de colonisti in stil romanic pe la anul 1240. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.FINISH IN ISTORIA POPULARA ~ MUZEUL SATULUI.Calvarul echipelor s-a terminat la Muzeul Satului din Dumbrava Sibiului, unde a inceput sa picure chiar inaintea de sosire. Fapt ce nu s-a impiedicat pe ucrainienii de la Kolss Cycling Team sa se incoroneze lideri ai contratimpului pe echipe chiar pe malul lacului (foto) celui mai important muzeu popular din Romania (102 hectare). Totul acompaniat de circa 150 case traditionale, plus niste mori de vant de poveste.
.
.
.
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Etapa a II-a , cu plecare din frumoasa Cisnadie saseasca ..unde turnul (59 m) Walpurgai i-a salutat pe cicilisti (foto jos). Sus avem premierea de la Muzeul Satului, cu Vlad ..Pahontu (Gazeta Sporturilor) si baroanaBrukenthal alaturi de ucrainienii de la Kolss Cycling Team..|.Fotografii: ..GabrielAmza (V-Photo Agency)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .5.ZIUA 4 - Etapa III |La PALATUL si GRADINA baronului din Avrig.COCA COLA. Etapa de Transfagarasan, a fost una speciala cu mult soare, caldura sufocanta jos, dar suportabil sus la peste 2.000 de metri. Plecati din Sibiu ciclistii au salutat din nou Cisnadioara (sat) si Cisnadie (oras- ca si ieri) si au facut cunostiinta cu Avrigul baroc al baronului Brukenthal, unde acesta isi avea "Palatul de Vara" (1776), inconjurat de o fabuloasa gradina botanica (se poate vizita).
.+.ACASA LA EXPLORATORUL BADEA CARTAN (sec 19).Dupa despartirea de biserica fotificata din Avrig (sec 13) si ctitoria baronul Brukenthall, caravana Turului Sibiului a ajuns rapid la Cartisoara, un satuc colorat cu case traditionale (romanesti) de poveste, locul de obarsie al celebrului taran explorator BadeaCartan (casa memoriala), locul de unde s-a pornit urcarea spre platoul Fagarasului. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.FINISH IN IREALUL RECE AL TRANSFAGARASANULUI.De aici a urmat chinul ciclistilor si frumusetea "rece" a Transfagarasanului, care e cu adevarat ireala. Verdele tare al ierbii si griurile stancilor starnesc uimire, dar nu extaz, precum centrul Hermanstadt-ului sau Marginimea Sibiului. Singurul punct de culoare (de viata) de pe traseu a fost "DIDI", un diavol nebun venit sa faca spectacol cu un trident (foto). El s-a zbatut, a alergat si a facut spectacol pentru fotografi si cameramani, aproape de sosire. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.INTALNIRE IN MUNTI, CU SOSIA DIAVOLULUI "DIDI".Dupa 90 de km infernali si o catarare de circa 1500 metri, slovacul Martin HARING (Banska Bystrical) ajunge primul la Balea Lac, insa adevaratul castigator e Victor de la Parte, care face egal cu KVASINA (tusnad) si ramane in galben. .
.
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Etapa III, cu plecare din Sibiu a insemnat contactul cu ..Avrigul baronului Brukenthal (foto jos), dar mai ales cu masivul Fagarasului si Lacul Balea (2044 m). Experienta ..fantastica a Transfagarasanului (foto sus), una dintre cele mai frumoase sosele din lume a creat o adevarata ..poveste de magie cu ciclisti..|.Fotografii: ..GabrielAmza (V-Photo Agency), Sebastian Marcovici
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .6.ZIUA 5 - Etapa IV |Cetatea CRISTIAN-ULUI si magia MARGINIMII.MERIDIANA - transfer de bani.
Ultima etapa a insemnat trecerea turului prin satele de poveste ale pastorilor din Marginimea Sibiului, insa inainte de asta ciclistii au salutat fabuloasa cetate-biserica fortificata, SF. Servatius din CRISTIAN, o adevarata capodopera romanico-gotica, din secolul al 13-lea.|HARTA traseului
.+.PRIN CAPITALA SALISTE, SIBIEL, TILISCA SI ROD.Dupa
cetatea Cristianului, ciclistii cu liderul Victor de la Parte si rivalul KVASINA roata la roata au intrat in Saliste capitala Marginimii, un oras "ca la tara" de o frumusete aparte, cu case trationale cu porti mari colorate intens si ziduri inalte. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.POIANA SIBIULUI - RAIUL TOSCAN AL TRANSILVANIEI.Din Saliste a urmat o incursiune pe drumul pastoral al Marginimi Sibiului, cu trecere prin Tilisca, Rod si "cireasa", Poiana Sibiului (900 m), un sat considerat de multi experti in turism, probabil cel mai frumos din ROMANIA. Casele cu porti mari colorate in nuante tari (rosu, galben, verde) si zidurile inalte ce strajuiesc, casele de pe sosea creeaza o atmosfera unica de bogatie fizica cat si spirituala.|.Povesteaciobanilorbogati ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.LA PEDALE PE "TRANSALPINA" - CETATEA CALNIC.Traseul ciclistilor a continuat prin JINA si Dobra, culiderul De la Parte si rivalul KVASINA roata la roata, dupa care s-a intrat probabil pe cea mai spectaculoasa sosea montana din Romania, Transalpina, iar intr-un final s-a ajuns la fantastica cetate taranesca fortificata de la Calnic (sec 12), ctitorie a familiei nobiliare germanice, Kelling (monument UNESCO). ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.SPRE FINISH PRIN SCAUNUL SASESC AL MIERCURII. Finalul de etapa a prilejuit trecerea prin fostul scaun sasaesc de la Miercurea Sibiului (biserica fortificata - sec.13)si finish-ul in Piata Mare din Sibiu, unde castigator de etapa a fost sarbul pe Gabor Kasa de la Naționala Serbiei (3h 44’30’’), insa bascul De la Parte a remizat cu croatul Kvasina si a terminat in galben. .
..
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Etapa a IV-a a insemnat contactul cu "Tara Amlasului" si ..fascinantele sate (18) ale ciobanilor din Marginimea Sibiului (foto-sus), cu cireasa de pe tort, care este "Poiana ..Sibiului".In parte de sus: avem fabuloasa biserica fortificata de la Cristian, iar jos cetatea taraneasca de la Calnic ..si scaunul sasesc de la Miercurea Sibiului..|.Fotografii: .Sebastian Marcovici, Dragos Dumitru.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .7.ZIUA 5 - Premiere |Bascul De la Parte s-a incoronat baron al SIBIULUI.In fata unui public numeros, venit duminică seara în Piața Mare din Sibiu, a avut loc festivitatea de premiere a Turului Ciclist al Sibliului (2012) si incoronarea spanionului de origine basca Victor de la Parte (SP Tableware - Grecia), drept castigator. De la Parte (26 de ani) a plecat acasa, la Victoria (al doilea oras din Tara Bascilor, dupa Bilbao), nu doar cu tricoul "galben" al castigatorului la general, ci si cu tricourile verde (lider al cataratorilor) si alb (lider puncte) -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.....IMPRESIILE LUI VICTOR DE LA PARTE.
.+.INCANTAT DE ORASUL MEDIEVAL SI ORGANIZARE." Sibiu m-a incantat! Am fost in multe orase (locuri) din Romania, dar nici unul nu e mai frumos ca Sibiu.Mi-a placut orasul medieval (centru), cu zidurile sale, drumurile pavate cu piatra cubica simunții care înconjoară orasul", a spus Victor de la Parte ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.S-AR INTOARCE IN FAGARAS (2.040 m) CA TURIST. " Mi-a
ramas in memorie Balea Lac si drumul (Transfagarasanului). Un loc fantastic, care m-a impresionat mult si
sigur o sa ma intorc acolo ca TURIST sau poate sa castig o cursa ca ciclist ", a precizat Victor de la Parte ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- .+.BURGUL LUI HERMANN, PRIMUL LOC IN ROMANIA." Am fost in acest an la toate cele 3 tururi organizate in Romania (Turul Romaniei, Turul Sibiului si Turul Tinutului Secuiesc). Elesunt foarte diferite, Turul Romaniei, calatoresteîn jurul țarii si vezi multe lucrurilefantastice, darSibiupentru mine estecel mai frumos... Plus oorganizarefantastica! La fiecaretur, am fost impresionat placut de fanii ciclismului dinRomânia si afost oplăcere săcunoscțara dumneavoastră ", a incheiat Victor de la Parte .
..+.IN 2013, TOUR DE SIBIU DEVINE NUMARUL 1..+.Anul viitor (2013) Turul Ciclist al Sibiului se anunta a fi cea mai importanta competitie ciclista din Romania, dupa ce UCI clasificat-o cu 2.1 (cursa pe etapa, superiora), in comparatie cu Turul Romaniei si Turul Tinutului Secuiesc care sunt cotate 2.2 (cursa pe etape, inferioara). Astfel in burgul medieval a lui Hemann urmeaza sa sosesca in 2013, doar echipe "CONTINENTALE" si chiar una sau doua PROCONTINENTALE, nefiind exclusa nici chiar aparitia unei echipe de worldtour, care nu va prinde Turul Frantei. Cat priveste traseul din 2013, organizatorii sibieni se gandesc sa pastreze in mare configuratia din acest an si adauge cel mult cateva obiective din nordul judetului, precum Medias, Slimnic, Biertan ori poate chiar Sighisoara (100 km - jud. Mures).
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Festivitatea de premiere la Turuil Ciclist al Sibiului cu bascul Victor de la Parte incoronat campion in Piata Mare.In parte de jos: le avem pe contesele ..Brukenthal (fiicelebaronului), iar sus avem o panorama a Sibiuluidin "Turnul Sfatului"si celebra "Piata Mica"..|...Fotografii: .Gabriel Amza (V-Photo Agency) si Sorin Neagu (SportLocal.ro)
Continuam cu text si foto: ATENTIE articolul inu este inca gata... Mai trebuie sa adaugam fotografii - linkurii la galerii foto si inca cateva informatii interesante
.
.██.POIANA SIBIULUI.|.Paradisul PASTORILOR bogati.RELATARE" Cand ajungi la Poiana ..Sibiului intri literalmente intr-o alta tara.
Casele sunt enorme, arata ca noi, desi nu toate sunt recente, satul are
..trotuare pavate, porti impunatoare, piete ingrijite si mai ales sateni
care nu par a avea grija zilei de maine.
..^..De aici si de la
Jina vin majoritatea produselor ardelenesti, care se gasesc
in pietele din Sibiu si Bucuresti. ..Zeci de ani de
prosperitate ai ciobanilor au transformat aceasta zona intr-una de vis,
una in care arhitectura ..traditionala a fost doar modernizata, nu si distrusa.
..^..Continuand drumul si mai sus, spre Jina, intri intr-o stare de exaltare
cum rar simti in Romania. Ajungi pe ..varful dealului, iar satul pe care il
vezi chiar deasupra ta pare desprins din Toscana, nu din Transilvania.
..^..Poiana Sibiului si Jina sunt probabil unele dintre cele mai frumoase
din Romania – nu neaparat prin ..calitatea arhitecturii (care mai lasa de
dorit pe alocuri) ci prin bunastarea coplesitoare si aerul relaxat al
..locuitorilor lor. Si cum sa nu fie relaxati atat timp cat sunt
inconjurati de atata frumusete "..explorio.ro .
.
.TURUL CICLIST AL SIBIULUI - HERMANNSTADT (2012).|.Imagini de senzatie cu Turul Ciclist al Sibiului - Atlassib. ..Rezumat tur (sus mare), urmat de un rezumat al zilei de prezentare (nr 1 mic) si un rezumat al Prologului (nr 2 ..mic). Pe randul 2 este rezumatul etapei I de Paltinis (nr 3), langa care se afla rezumatul etapa a 2-a de Cisnadie ..(nr 4 mic).Pe randul 3 incepem cu rezumatul etapa a 3-a de Transfagarasan (nr 5 mic) si incheiem cu rezumatul..a etapa a 4-a cu Cristian si Poiana Sibiului (nr 6 mic)..|.Video material: .BogdanBrylynski (Brylu.ro)
..TOUR DE SIBIU| Povestea fotografiata a Turului Ciclist al .Sibiului(2012). Piata Mare. Piata Mica.Piata Huet.Turnul .Sfatului.Cisnadioara. Saliste.Agnita. Altana.
....................... Ziua 1 - prolog |Sibiu panorama cu Piata Mare - Biserica Catolica, Primaria, Palatul Bruken- ....................... thal | Fotografie: Sebastian Marcovici
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Finish in Piata Mare - Biserica Catolica Baroca | Fotogra- .......................fie: Sebastian Marcovici.
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Plecare din Piata Mica - Biserica Catolica Baroca in fundal | .......................Fotografie: Sorin Neagu (SportLocal.ro) .
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Biserica Evanghelica (Luterana) (Piata Huet) | Fotogra- .......................fie: Gabriel Amza (V Photo Agency). .
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Biserica Evanghelica (Luterana) (Piata Huet) | Fotogra- .......................fie: Sebastian Marcovici. .
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Biserica Evanghelica (Luterana) (Piata Huet) | Fotogra- .......................fie: Sebastian Marcovici.
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Turnul Sfatului (se urca in el) (Piata Mare) | Fotogra- .......................fie: Dragos Dumitru (Sibiu).
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Trecece prin fata Casei cu Cariatide | Fotogra- .......................fie: Gabriel Amza. - V Photo Agency
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Eu (Calin Radulescu) si contesa "baroca" Brukenthal .......................in "Piata Mare" din Sibiu | Fotografie: Sorin Neagu. - SportLocal.ro .
....................... Ziua 2 - etapa I |Nocrich (jud. Sibiu) ~ Sprint in scaunul sasesc de la Nocrich, satul natal
.......................al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803).| Foto: Bogdan Draghia - ciclism.iReporter.ro
.
....................... Ziua 2 - etapa I |Nocrich (jud Sibiu) ~ Sprint in scaunul sasesc de la Nocrich, satul natal
....................... al baronului Samuel von Brukenthal (1721 - 1803) | Fotografie: Vlad Pahontu - Gazeta Sporturilor .
....................... Ziua 2 - etapa I |Nocrich (jud. Sibiu) ~ Sprint in scaunul sasesc de la Nocrich, satul natal
.......................al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803).| Foto: Bogdan Draghia - ciclism.iReporter.ro .
....................... Ziua 2 - etapa I |Rasinari (jud. Sibiu) ~ Panorama cu satul lui Emil Cioran si Octavian Goga
.......................al baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803).| Foto: Bogdan Draghia
....................... Ziua 1 - prolog |Contratimp Sibiu ~ Maestrul ziarist Traian Goga (FreeRider.ro) impreuna cu .......................castigatorul prologului Jon Einar BERGSLAND| Fotografie: FreeRider.ro
.
....................... Ziua 3 - Etapa II |Contratimp pe echipe Cisnadieu ~ Plecare din Heltaul germanic. Pe fundal turnul Walpurgai (biserica fortificata) | Fotografie: Gabriel Amza. - V Photo Agency
.......................Ziua 3 |Diavolul Didi in varianta romanesca pe Transfagarasan aproape de sosire | Fotogra- .......................fie: Gabriel Amza (V-Photo Agency Timisoara)
....................... Ziua 2 - Etapa I |Campionul suprem Victor de la Parte intervievat de cranicul Elod Pal la Paltinis ....................... sub privirea lui Mihai Constantin (verde) ~ Imagine de la Paltinis | Fotografie: Calin Radulescu
.
....................... Ziua 2 - Etapa I |Campionul suprem Victor de la Parte (tricou galben) si contesele Brukenthal .......................la Paltinis | Fotografie: Sebastian Marcovici
.
....................... Ziua 2 - Etapa I |Familia Brukenthal, ciclistul si suporterul. Nebunie la sosirea de la Paltinis .......................| Fotografie: Gabriel Amza (V-Photo Agency)
.
....................... Ziua 2 - Etapa I |Familia Brukenthal si ciclistii la Paltinis (1442 m) inainte de sosire. .......................| Fotografie: Gabriel Amza (V-Photo Agency)
....................... Ziua 2 - Etapa I |? - Voluntara din echipa de organizare a turului Sibiului) ~ .......................Imagine de la Paltinis | Fotografie: Calin Radulescu
....................... Ziua 2 - Etapa I |Gyurka Zsuzsu (15 ani) si Marius Ionascucastigatorii "King of the Mountain"
.......................~ la Paltinis | Detalii"King of the Mountain"
.
....................... Ziua 2 - Etapa I |Andra Dumitrescu (fata cu ochelari care se ocupa de organizarea turului) ~ .......................Imagine de la Paltinis | Fotografie: Calin Radulescu
...... TOUR de SIBIU | 6 zile in Transilvania germanica, cu baroni,
...... contese si ciclisti in jurul burgului medieval Hermannstadt
...... articol de Calin Radulescu
.
.......Sponsori ai Turul Ciclist al Sibiului: .
...... CALIN RADULESCU: "Tin sa multumesc pentru fotografiile folosite in articol foreporterilor
...... Sebastian Marcovici (fotograful oficial al turului) si Gabriel Amza (V-Photo Timisoara), Sorin Neagu
...... (SportLocal.ro), Dragos Dumitru (Dirt Bike.ro), Vlad Pahontu (GSP.ro) si Traian Goga (freeRider.ro)"
...... Tin sa mai multumesc oamenilor care s-au ocupat de organizarea "Tour de Sibiu", Marius Constantin si.......Bogdan Brylynski (comunicare, PR), care ne-am facut un traseul de senzatie si ne-au asigurat conditii .......excelente pe tot parcursul turului.
BIBLIOGRAFIE |sau site-uri utile pentru a intelege Sibiul
............................... SIBIU.ro - prezentare turistica a Hermannstadt-ului ~ apasa
Ciclism.Sibiu.ro - site-ul oficial al turului ~ apasa
Xplorio.ro - Dobarca, Poiana Sibiului, Jina - paradis ~ apasa
EVZ.ro - Povestea ciobanilor bogati din Poiana Sibiului ~ apasa
SIBIU-TURISM.ro - Ghidul perfect al zonei Sibiului ~ apasa
CICLISM.ro - Site-ul specilizat in ciclism ~ apasa .. CICLISM.ireporter.ro - Site specilizat in ciclism ~ apasa .. FreeRider.ro - Site specilizat in ciclism ~ apasa
BIKEwear.ro - Tricouri ale echipelor de ciclism ~ apasa
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ..BULGARIA .1. ..VELIKO TARNOVO - O CAPITALA MEDIEVALA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ..SPANIA.1...BARCELONA - SAGRADA FAMILIA - RAMBLA STREET
..SPANIA.2.. .INSULELE CANARE - TENERIFE - GRAD CANARIA
..SPANIA.4...STR. GIBRALTAR - PESTERA SF MIHAIL - MAROC
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ..ANGLIA .1...LONDRA- TAMISA - BIG BEN - BUCKINGHAM PALACE
..ANGLIA .2...CASTELUL LEEDS DIN KENT - NR. 1 DIN EUROPA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ..ARGENTINA .1...CAPITALA BUENOS AIRES - PATRIA TANGOULUI
..COSTA RICA.1..SAN JOSE - VUL. ARENAL - MAREA CARAIBILOR
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------..PACIFICULDE SUD.1...INS. TAHITI - I. BORA BORA - I. MOOREA
CALATORII | Spectaculoasele insule grecesti intr-o clasificare dupa asezarea geografica
..| INSULELE GRECIEI - PREZENTARE |- Grecia este una dintre cele mai vizitate tari ale lumii, combinand elemente ale zonei balcanice, Orientului Mijlociu si Mediteranei. Statul modern grec s-a format abia in 1830 si are in prezent 10 milioane de locuitori, din care doar 1 milion traiesc in insule, unde se ocupa exclusiv de turism. Dintre miile de insule (mici si mari) doar 100 sunt locuite.
..+...Turismul in Grecia insulara a inceput abia la sfarsitul anilor 60, pana atunci, majoritatea insulelor zbatandu-se intr-o saracie lucie, fara infrastructura si locuri de munca, lucru ce-a facut ca localnicii sa plece pe capete spre Atena sau spre alte tari. Aparitia turistilor estivali in insule a insemnat un boom economic, repopularea si o infractructura pusa binisor la punct. .
..| INSULELE CICLADE + CRETA |- formeaza un arhipelag alcatuit din 54 de insule dintre care doar 24 locuite, asezat langa Atena in sudul Marii Egee. Sunt insule muntoase (vulcanice) fara vegetatie, care vara sunt "batute" de vanturi extrem de puternice (meltemi). Peisajul e unul tipic de basm cu sate albe cu casute ca niste cuburi de zahar si biserici cu turle albastre si rosii. ...+...Nu trebuie ratate insulele Santorini (Thira), Mykonos (Delos), Milos (vulcanii, izvoarele termale) si Ios, dar nici cea mai mare insula a Greciei, Creta cu fabulosul palat minoic de la Knososs (anul 2.000 in Ch), orasul Khania (cel mai frumos din Creta), Defileul Samaria (17 km), capitala Iraklio (insula Spinalonga), Rethimnon (cel mai atractiv peisaj), Balos Beach, Elafonisi Beach, Vai Beach (plaja cu palmieri salbatici) si Matala Beach.
..............INSULA CRETA.| Palatul minoic de la Knossos - Khania (cel mai frumos oras)- Defileul Samaria (17 km - cel mai lung din Europa) - capitala Iraklio (insula fortareata Spinalonga)- orasul Rethimnon (cel mai frumos peisaj)- Plajele de la Elafonisi si Balos - Gavdos, cel mai sudic punct al Europei - Phaistos, Gortys, Gournia, ruinele minoice - Pestera Dikteon, locul unde s-a nascut Zeus).
..| INSULELE ARGO-SARAONICE |.Sunt 9 insule bogate in istorie situate la circa 3 ore distanta de Atena (cu ferrybotul), exceptie facand Kythira ~ 6 ore. Peisajul este extrem de diferit si pitoresc cu case rustice (traditionale), plaje salbatice si apa. ...+..Trebuie neaparat luate in calcul Elafonissos (o mica insula cu plaje fantastice langa Pelopones), (A)Egina (insula Sfantului Nectarie + multa distractie si fantasticul templu antic al Aphaei), (H)Ydra (insula cu magarusi si fara masini - extrem de boema si romantica) si KYTHIRA (insula unde s-a nascut Afrodita, cu fantastica capitala Chora (sus) si statiunea Kapsali (jos), plus cascada Fonissa si plajele Firi Amos si Kalamos)
..| INSULELE DODECANEZE |. sunt cele mai toride si caniculare insule ale Greciei, fiind in numar de circa 170, dintre care doar 30 locuite. Sunt pozitionate langa granita cu Turcia, intre Marea Egee si Marea Mediterana.
...+...Nu trebuie ratate Rodos (insula cavalerilor Ioaniti - Rodos Town + Lindos), Patmos (manastirea Sfantului Ioan - Apocalipsa), Kos (insula lui Hipocrat - sanctuarul medicinei Asklepion) si Astypalaia (fabuloasul oras venetiano-cicladic).
...+...Plus Symi (insula buretilor si pobabil capitala cea mai frumoasa din Grecia), Nisyros (Nikia + vizita in craterul unui vulcan activ) si Karpathos (traditionalul sat Olympos).
..| INSULELE SPORADE + EVOIA |. sunt un grup de 11 insule, dintre care doar 4 locuite, pozitionate langa Volos in Marea Egee. Numite si "insulele imprăştiate“, Sporadele sunt ideale pentru "datul" cu barca, apele calme si peisajul rustic cu casute albe si muscate la ferestre starnind emotie. Toate aceste insule sunt acoperite cu o vegetaţie abundentă.
...+...Nu trebuie ratate cele 4 "mari": Skiathos (capitala superba, plaje frumoase + multa distractie), Skopelos (probabil cea mai frumoasa Sporada cu o capitala fantastica + satul Glossa), traditionala Skyros (un carnaval de poveste si o capitala care te impresioneaza), salbatica Alonnissos (Votsi - Patitiri - Chora - Rezervatia de foci monah - 30 de animale) si gigantica Evia (Evoia).
..............INSULA EVOIA.|Evia este a 2-a insula a Greciei - capitala Chalkida (locul mortii lui Aristotel - 322 in Ch.)-vechea Eretria-statiunea montana Steni (Dirfosyos 1.743 metri - panorama) -Casele Dragonilor, langa Styra-orasul Kymi (Muzeul Folcloric) -Valea Kleisoura (Psachna, Prokopion, Mandoudion, Limni) - orasul Karystos (fortareata Castello Rosso) - Manastirea Moni Galataki (cea mai veche din Evia, secolul 13). .
..| INSULELE NORD-ESTULUI MARII EGEE |.sunt un grup de 8 mari insule extrem de rasfirat, in nordul Marii Egee, foarte diferite intre ele, dar toate cu o pronuntata influenta otomana datorita apropierii de Turcia. Pastele din Chios, organizat la Vrondados (4 km de Chios Town) este unic in lume si consta int-un razboi cu rachete intre 2 biserici, plus multe alte traditii.
...+...Nu trebuie ratate cele 4 "importante":Thassos, (cu capitala Limenas, satele traditionale Panagia, Theologos, Kastro, si Kazaviti, Varful Ypsario - 1.200 m, Golful Alyki, Paradise Beach, Marble Beach si Manastirea Sf. Mihail), Chios (Satele de Mastic - Pyrgi, Vessa, Olympoi, Mesta, Armolia, Vavyloi - cu arhitrectura loc unica, Manastirea Nea Moni si capitala Chios), Samos si Lesvos.
...+...Samothrakieste una dintre cele salbatice insule ale Greciei, (2 ore de Alexandropolis), fiind celebra prin altarul "marilor zei traci", dar mai ales prin cele mai senzationale cascade din Grecia insulara (10) si unele din cele mai proaste plaje. Singurele plaje atractive sunt Kipos Beach (pietre negre), Vatos Beach (se ajunge de pe mare) si Pahia Ammos Beach, plus inca 2-3 beach-uri salbatice din sud (Karkanis Beach) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
..| INSULELE IONIENE |.sunt un grup de 6 insule asezate pe coasta de vest a Greciei, in Marea Ionica. Sunt cele mai verzi insule ale Greciei si printre cele mai cosmopolite, intrucat au fost peste 400 de ani sub stapanire venetiana, fapt ce le diferentiaza total fata de alte insule. ...+...In "Ionice" gasim cele mai tari 3 plaje ale Greciei: Navagio (Zakyntos - locul 1), Mirthos (Kefalonia - locul 2) si Porto Katsiki (Lefkada - locul 3), plus moastele Sf. Spiridon (Corfu), Sf Gherasim (Kefalonia) si Sf. Dionisio (Zante). ...+...Nu trebuie ratate Corfu (capitala Town, Paleokastritsa, Achillion Palace, Peroulades Beach, Kalami, Kavos si satul Parga - continent), Lefkada (faimoasele plaje din vest), Kefalonia (Assos, Fiskardo, lacul Melissani si pestera Dogarati), Zakinthos (capitala Zante, Laganas - distractie) si micuta Paxos (superbele sate Lakka si Gaios - gradina de maslini)
CULTURA | Mitologia greaca de la zeii primordiali pana la fiintele fabuloase
-----------------------------------------------------------------------___________----------------------------------- . CASTRAREA LUI URANUS DE CATRE CRONOS .Pictura realizata in fresca de cel mai mare biograf al Renasterii italiene, Giorgio Vasari impreuna cu Gherardi Christofano (secolul 16 - curent manierism) | Opera in fresca se afla la Palazzo Vecchio - Florenta |Calin Radulescu - ID| ca_radulescu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.GAIA - GEEA.|zeita-mama a Pamantului, mama lui Uranus.
.URANUS.|zeul cerului, tatal titanilor si sotul Gaiei.
CONTACTE | Calin Radulescu.com cele mai importante profile de pe site-uri de socializare
-----------------------------------------------------------------------___________----------------------------------- . PROFILE CALIN RADULESCU. Descopera cohorta de profilele de pe siteurile de socializare ale cetateanului Calin Radulescu | APASA PE BANNER - PROFIL | NETLOG| FACEBOOK | TWITTER | HI5 | YOU TUBE | NEOGEN | MY SPACE | TRAFIC.ro | TRILULU | TAGGED | -----------------------------------------------------------------------___________----------------------------------- ...... -----------------------------------------------------------------------___________-----------------------------------
-----------------------------------------------------------------------___________----------------------------------- ..CALIN RADULESCU INTERVIU LA MAMAIA 360.ro.. Mega-interviu fata in fata cu Marius Teodorescu (Sfantul Gheorghe) si "Sefa" Violeta de la Mamaia360.ro - 24 iulie 2010.| Plaja Tomis (centru) - Mamaia. |Calin Radulescu - ID| ca_radulescu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dd................ddd| Bannere pentru site-uri partenere |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu