|||
|||

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
..
..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------_------

17 iunie 2008

INTERVIU / "Secundul" Giani Florian rupe tacerea si explica culisele de la FC Botosani

S-a stabilit strategia pentru următorul sezon?
Deocamdată nu. În primul rând trebuie să ne clarificăm situaţia noi antrenorii. Au fost discuţii, putem spune că am avut şi o negociere dar deocamdată nu e nimic scris şi până nu se va concretiza nu putem spune ce vom face. Probabil după terminarea Campionatului European se va clarifica şi acest lucru.

Ai vreo ofertă de la un alt club?
Nu aş vrea să vorbesc despre aşa ceva. Eu am început o treabă cu Leo pe care vreau să o duc până la capăt.

Îţi doreşte ca în viitor să devii antrenor principal?
Eu am mai fost antrenor principal, dar nu cred că acesta este cel mai important lucru. Mai important decât să fiu antrenor principal este staff-ul cu care lucrez. Cine are un staff bun are şi rezultate. La momentul acesta nouă ne lipseşte un preparator fizic, care e foarte important la o echipă, plus un kinetoterapeut, care nu e tot una cu masorul. Acum trebuie văzut cât îşi poate permite şi clubul şi ce variante avem.


Au venit câţiva jucători de la echipe de C, la finalul campionatului la Botoşani. Ce şansă au aceştia să facă parte din lot pentru sezonul viitor?
Noi i-am propus pe aceşti jucători şi unii dintre ei sunt de perspectivă şi chiar ar putea creşte în valoare. Cornel Şfaiţer a avut discuţii cu ei, dar acum să vedem dacă vor putea fi achiziţionaţi. Aceşti jucători au fost o surpriză plăcută pentru noi, prin caracterul lor şi prin ceea ce au arătat în teren. Problema este că unii jucători mai sunt monitorizaţi şi de alte echipe şi asta face ca preţul să fie destul de mare. În plus fiecare club ţine la preţ când are un jucător de valoare. Totul este să se găsească resursele financiare necesare pentru achiziţionarea de jucători şi formarea unui lot echilibrat pentru a nu mai păţi ca în returul campionatului trecut când nu aveam 18 jucători pentru a pune pe foaie.


De câţi jucători mai are nevoie FC Botoşani pentru a face un lot echilibrat?
Cel puţin zece. Ca să nu zic mai mulţi. Dacă se va dori ca în sezonul viitor FC Botoşani să fie una din echipele care se luptă la promovare, trebuie făcute achiziţii serioase.


Se poate promova cu jucători de la divizia C?
E clar că avem nevoie şi de ceva jucători cu experienţă, care au mai jucat în eşalonul doi şi chiar în prima ligă. Noi va trebui să facem o îmbinare între maturitatea unor jucători cu ştate vechi în divizia a doua sau chiar în prima dacă vom reuşi să achiziţionăm vreunul şi jucătorii tineri, dornici de afirmare.

Când se vor face primele transferuri?
Eu zic că imediat după terminarea Campionatul European, conducerea clubului va trebui să parafeze primele transferuri deoarece urmează perioada de pregătire şi este foarte important ca jucătorii care vor fi în sezonul viitor la FC Botoşani să vină de la început.

Există şi varianta unor jucători împrumutaţi?
Poate fi luată în calcul şi o asemenea variantă, numai că este devreme să discutăm despre aşa ceva. Dacă se va reuşi aducerea unor jucători experimentaţi de la divizia A, pentru sezonul viitor, în această situaţie şi împrumutul este o soluţie.

S-a decis cine va părăsi pe FC Botoşani în această vară?
Singurul care a plecat e Mişu Filip. El şi-a exprimat dorinţa de a juca la Suceava şi am fost de acord. În rest nu s-a pus problema altor jucători. La momentul acesta trebuie văzut ce jucători vor fi aduşi şi abia ulterior, dacă va mai pleca cineva.

Kone era în discuţii cu CS Otopeni…
Kone era în vizorul celor de la Otopeni, dar el a ţinut morţiş să ia un cartonaş galben cu Dinamo II şi să stea în meciul din ultima etapă de la Otopeni. Cu jucătorii africani e ceva mai dificil de lucrat şi comunicare este principala problemă.

E posibil să mai vină jucători străini în această vară?
Ştiu că au fost ceva discuţii să fie aduşi nişte jucători sârbi pe o filieră germană. Ar fi un lucru bun pentru că sârbii în general sunt jucători valoroşi.

E vreo şansă să revină la echipă Cornea, Ungureanu sau Cilean?
Nu. Din punctul meu de vedere ei şi-au demonstrat calităţile şi le dorim baftă la echipele la care vor evolua în viitor.

Obiectivul când va fi stabilit?
Aşteptăm să se clarifice situaţia noastră a antrenorilor, după care să vedem ce jucători putem transfera şi abia ulterior putem vorbi de un obiectiv pentru următorul sezon. Ce ştim deocamdată este că în perioada 14-23 iulie vom avea un cantonament la Borsec după care vor urma o serie de jocuri de pregătire

Niciun comentariu: